Досить часто чуємо від вас: "А де у вас шампанське?" Вирішили розставити крапки над «і» та пояснити коротко про ігристі вина.
🍾 Шампанське. Найменування, захищене за походженням. Так може називатися тільке ігристе вино, вироблене у Франції, в регіоні Шампань, за класичною технологією Шампенуаз (вторинна ферментаці відбувається в пляшці).
🍾 Інші ігристі вина за цією ж класичною технологією, вироблені в інших регіонах Франції, називаються Креман. Наприклад, Креман де Бургонь.
🍾 Італійці також роблять ігристе. За класичною технологією називається Франчакорта, а за методом Шарма (з ферментацією в сталевих чанах) - відоме всім Просекко.
🍾 Іспанці також відомі своїм ігристим за класичною технологією. Це ваша улюблена Кава, яку подають охолодженою і насолоджуються балансом якості та демократичної ціни.
Як кажуть, все Шампанське ігристе, але не все ігристе - Шампанське!