ГАСТРОВЕЧЕРЯ, ЯКА РОЗКРИЛА СЕКРЕТИ СМАКІВ УКРАЇНСЬКИХ КЛАСИКІВ.
Г.СКОВОРОДА, Т. ШЕВЧЕНКО та М. ГОГОЛЬ
Ми звикли до того, що сурові обличчя класиків дивляться на нас з чисельних портретів в учбових класах та урочистих залах. Глиби!!! Совість Людства!!!
Ми мало уявляємо собі Г.Сковороду, Т.Шевченка, М. Гоголя та інших класиків просто людьми, що мають свої захоплення, вподобання, хоббі та навіть слабкості.
Чи уявляли ми собі Григорія Сковороду як видатного співака та знавця вин, що обирав токайські вина для імператорського двору?
А яким був Тарас Шевченко у звичайному житті? Як він проводив вечори у той час, коли жив у столиці? А що він любив їсти-пити? На противагу загальній думці, він не був простим звільненим кріпаком, - він любив красиво одягатися, був поціновувачем найкращих на той час вин.
А що замовляв в римському кафе Antico Caffè Greco Микола Гоголь під час створення «Мертвих душ» ? З ким спілкувався, що їв та про що писав?
От так і виходить, що наші класики не були байдужими до простих радощів життя, вони не існували в якомусь окремому ідеальному світі – а жили серед «звичайних» людей, гуляли по «звичайним» вулицям, пили і їли «звичайну» їжу та слухали музику, популярну в певний час. І з цієї «звичності» вже народжувалися ті шедеври, які зробили безсмертними і творців, і їхній час...
Наша дегустація – це спроба поринути в минуле, зрозуміти, якими людьми були ті «пам’ятники», і, можливо, щось нове дізнатись і про нас самих
Ведуча - Пархоменко Олена. Коментарі до запропонованих страв та вин давала експерт Ніна Лебедєва. Чекаємо на вас