«Діалоги історика та шинкаря» в гостях в InVino Bar 🍷
Це розмови сучасного історика Харкова та Слобожанщини, письменника та видавця Андрія Парамонова та сомельє Вячеслава Каташа.
Пан історик розповідатиме про минуле Харкова: які були смаки харків’ян, де можна було посмакувати вино і не тільки та добре закусити, хто був тими людьми, хто просував винну культуру в місті та формував попит та моду на смачне, завдяки чому та кому ми сьогодні споживаємо бордоські, бургундські та шампанські вина, чи було виробництво вина в Харкові, тощо.
На зустрічі дослідник смачного життя харків’ян XVII-XIX століть Андрій Парамонов проведе екскурсію винними погребами тодішнього Харкова, розкаже про смаки та уподобання містян, про «доброчинну» корупцію в торгівлі вином, розкаже історію особистостей, які формували моду на споживання вина, наведе приклади винних карт, які повинні були задовольнити всі вимоги як городян так і прибульців, тощо.
В якості смачного супроводу до цікавих історій ми запропонуємо, а шинкар Каташ Вячеслав прокоментує:
🥂На аперитив ігристе SHABO Grand Reserve брют біле зроблене класичним методом шемпануа.
🥂На згадку про перші винні погреби та популярне вино – рислінг рейнський.
🍷В ті часи, особливо після Паризької виставки 1855 року, без червоних вин французького Бордо не складали жодної винної карти пристойного готелю чи ресторану.
🍷Солодкі вина завжди були у пошані і на десерт ми запропонуємо рожеве солодке кріплене вино Трамінер 2018 року, витримане в підвалах SHABO у французькому барику та зроблено у лімітованій кількості.
🥗Усі вина будуть супроводжуватись смачними закусками та стравами.
Друзі, ми знаємо, що вино є своєрідним порталом через який можна подорожувати і в часі, і місцями. 14 серпня пропонуємо подвійне задоволення – цікаву подорож любим Харковом в супроводі історика та дегустацію вина, яка підсилює ефект присутності в Харкові XVII-XIX століть.
Це розмови сучасного історика Харкова та Слобожанщини, письменника та видавця Андрія Парамонова та сомельє Вячеслава Каташа.
Пан історик розповідатиме про минуле Харкова: які були смаки харків’ян, де можна було посмакувати вино і не тільки та добре закусити, хто був тими людьми, хто просував винну культуру в місті та формував попит та моду на смачне, завдяки чому та кому ми сьогодні споживаємо бордоські, бургундські та шампанські вина, чи було виробництво вина в Харкові, тощо.
На зустрічі дослідник смачного життя харків’ян XVII-XIX століть Андрій Парамонов проведе екскурсію винними погребами тодішнього Харкова, розкаже про смаки та уподобання містян, про «доброчинну» корупцію в торгівлі вином, розкаже історію особистостей, які формували моду на споживання вина, наведе приклади винних карт, які повинні були задовольнити всі вимоги як городян так і прибульців, тощо.
В якості смачного супроводу до цікавих історій ми запропонуємо, а шинкар Каташ Вячеслав прокоментує:
🥂На аперитив ігристе SHABO Grand Reserve брют біле зроблене класичним методом шемпануа.
🥂На згадку про перші винні погреби та популярне вино – рислінг рейнський.
🍷В ті часи, особливо після Паризької виставки 1855 року, без червоних вин французького Бордо не складали жодної винної карти пристойного готелю чи ресторану.
🍷Солодкі вина завжди були у пошані і на десерт ми запропонуємо рожеве солодке кріплене вино Трамінер 2018 року, витримане в підвалах SHABO у французькому барику та зроблено у лімітованій кількості.
🥗Усі вина будуть супроводжуватись смачними закусками та стравами.
Друзі, ми знаємо, що вино є своєрідним порталом через який можна подорожувати і в часі, і місцями. 14 серпня пропонуємо подвійне задоволення – цікаву подорож любим Харковом в супроводі історика та дегустацію вина, яка підсилює ефект присутності в Харкові XVII-XIX століть.